Nina Hamburger

Healing, Reading & Intuitieve Coaching 

Vlog: Wat is healing?

In deze vlog vertel ik je wat healing is en hoe healing mij geholpen heeft om mijn intuitie te vergroten! 

Blog: waarom mijn dochtertje zo veel huilde


Hoe machteloos kun je je voelen als het niet goed gaat met je kind? In deze blog neem ik je mee terug in de tijd en deel ik met je hoe erg ik heb geworsteld met vragen over mijn baby. Pas 2 jaar later kwam het antwoord waarom mijn dochtertje slecht sliep en veel huilde uit een onverwachte hoek.

Vanaf het moment dat ik mijn dochter voor het eerst vasthield is mijn leven voorgoed veranderd. De liefde die ik voor haar voelde is niet te beschrijven. Ik kon uren naar haar kijken. Elk geluidje dat ze maakte nam ik in me op. De eerste paar dagen na haar geboorte sliep ze fantastisch. Maar daarna veranderde mijn dochter in een huilbaby. Ze huilde aan een stuk door en wilde zich niet overgeven aan haar slaap. Wat voelde ik me machteloos als kersverse moeder. Mijn hersens maakten overuren om er achter te komen wat er aan de hand was met haar.


Het viel me op dat ze zich niet kon ontspannen. Als ik haar vasthield dan hield ze haar lijfje zo recht als een plank. Het was duidelijk dat er iets mis was, maar wat? Een paar maanden later huilde ze nog steeds. Ik heb stad en land afgezocht voor advies. Consultatie bureau, huisarts, ziekenhuis, osteopaat, homeopaat, diëtist en nog veel meer, niemand kon mijn kleine meisje helpen. Twee jaar later was er nog steeds geen verbetering. Mijn dochtertje was duidelijk erg ongelukkig, maar waarom wist ik niet precies. Fysiek en emotioneel zat ik er behoorlijk doorheen.

Mijn vader tipte me dat ik een keer moest praten met een kennis van hem. Deze kennis had een bijzondere gave. Hij was in staat om intuïtief contact te maken met kinderen. Op deze manier kon hij zien wat de oorzaak was van hun probleem. Ik maakte direct een afspraak met deze man. Tijdens de sessie wist hij me te vertellen dat mijn dochtertje een geboorte trauma had. En dat ze hierdoor niet lekker in haar vel zat. Tijdens de geboorte heeft mijn dochtertje inderdaad 2,5 uur vastgezeten aan het einde van een bevalling die al meer dan 20 uur duurde. Door gebrek aan personeel werd er niet tijdig ingegrepen. Mijn dochtertje is uiteindelijk met de vacuümpomp gehaald. Maar in mijn gevoel had het geen minuut langer moeten duren of ze had het niet overleefd.


De kinderfluisteraar kon precies vertellen hoe mijn dochtertje zich heeft gevoelt tijdens de bevalling. Ik vond het verschikkelijk om te horen dat ze het zo zwaar heeft gehad en dat ze daardoor niet lekker in haar vel zat. Maar ergens was de reading ook helend, hierdoor kreeg ik het gevoel dat we echt gezien werden in alles wat we mee hadden gemaakt. De kinderfluisteraar vertelde me tevens dat mijn dochtertje naast het geboorte trauma, ook veel onrust van mij oppikte. Hij adviseerde mij daarom om ook met mezelf aan de slag te gaan. De weken erna kregen ik en mijn dochter een aantal healings op afstand. Zo bijzonder…. Nog geen 3 weken later ging het veel beter met onze kleine meid.


Voor het eerst sinds haar geboorte sliep ze weer! Tot op de dag van vandaag ben ik deze kinderfluisteraar dankbaar. Door de healings ontstond er ruimte om uit een vicieuze cirkel te stappen. Mijn dochtertje sliep beter en ik had ruimte om aan mezelf te werken en mijn balans te hervinden. Niet alle problemen waren direct voorbij, maar de inzichten en healings gaven net dat steuntje in de rug dat we nodig hadden.


Ik denk nog vaak terug aan de kinderfluisteraar die mij en mijn dochter zo goed heeft geholpen. Hij is voor mij de inspirator geweest om ook mijn gave in te zetten om kinderen te helpen. Inmiddels heb ik de afgelopen jaren al meer dan duizend kinderen healings en kinderfluistersessies mogen gegeven. Wat ik het allermooiste vind van mijn werk is om kinderen een stem te geven. Ik hoop dat ouders hierdoor beter begrijpen wat er bij hun kind speelt en wat het nodig heeft. En een healing kan het kind helpen om oude ballast los te laten.


Omdat ik weet hoe waardevol een healing en ook een kinderfluistersessie kan zijn voor ouders en kinderen heb ik een heel mooi programma ontwikkeld: Het ‘Happy Kids Program’. Je kind ontvangt 5 healings op afstand. Nu tijdelijk met een kinderfluistersessie cadeau. Kijk hier voor meer informatie: www.happykidsprogram.nl.
Interview Cosmopolitan

In 2010 werd ik geïnterviewd door Cosmoplitan over mijn gave. Lees hier het artikel.

.

.

Healing heeft mijn leven veranderd!

De allereerste keer dat ik een healing ontving vergeet ik niet snel meer. Ik voelde me na afloop licht, vol liefde en helder. Ik had het gevoel dat ik een oude jas van emoties had uitgedaan en dat ik weer in contact stond met mezelf . Dit gevoel was zo fijn en bleef nog heel lang bij me.


Ik was verbaasd dat healing dit bij mij teweeg kon brengen. Vier weken later kreeg ik een tweede healing. Dit was een totaal nieuwe ervaring. Maar ook hier voelde ik dat er weer een nieuwe laag van oude ballast wegging.

Deze twee healings die ik kreeg waren van een vrouw die een sterke band had met de Aartsengelen. Terwijl ik tegenover haar zat beschreef zij hoe één voor één de Aartsengelen naar me toe kwamen en mij een healing gaven op een specifiek thema. Tijdens de healing voelde ik dat de energie veranderde. De kamer waar wij in zaten voelde sereen aan en ik voelde de hoge frequentie van deze lichtwezens.


Nu zeven jaar later geef ik zelf ook dagelijks healings aan volwassenen en kinderen. Als ik een healing geef nodig ik de zeven Aartsengelen uit. Tijdens de healing overleg ik met de Engelen. Ze laten me zien welke ballast weg mag. Dit is elke keer weer verschillend. Soms heeft een persoon last van een blokkade in één van zijn chakra’s en de andere keer mag er healing plaatsvinden op emotioneel vlak. Samen met de Aartsengelen geef ik vervolgens een healing precies op de plekken waar die persoon het nodig heeft.


De Engelen zijn nu een heel belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik vraag niet alleen healing voor mijn klanten, maar ook voor mezelf. Ik heb een auto-immuunziekte. Een paar jaar geleden ging het heel slecht met mij. Dagelijks heb ik de Engelen gevraagd om mij een healing te geven op mijn gezondheid. De artsen dachten dat ik voor de rest van mijn leven zware medicatie moest blijven slikken. Anders bestond de kans dat deze auto-immuunziekte mijn nieren zou afstoten. Nog geen paar maanden later waren mijn nieren genezen. Iets wat ik en mijn artsen nooit voor mogelijk hadden gehouden.


Het geven van healings is iets heel natuurlijks. Je legt je hand op iemands hoofd als hij hoofdpijn heeft. Je geeft je kind een knuffel als hij gevallen is en terwijl je hem vasthoudt stroom je liefde naar hem. Ieder mens heeft het vermogen om healings te geven. Maar we zijn hier niet altijd bewust van. Een healing geven is dus niet iets wat weggelegd is voor een paar personen. Het zit in ons allemaal!


De eerste keer dat ik een healing gaf wist ik niet zo goed wat ik aan het doen was. Ik dacht dat de energie uit mezelf moest komen. Nu weet ik inmiddels dat het anders werkt. Ik stem me eerst af op de hoogst mogelijke frequentie die beschikbaar is. Deze energie is afkomstig van de Aartsengelen of soms richt ik me op Universele liefde of het Goddelijke licht. Daarna nodig ik deze hoge frequentie uit om een healing te geven op de plekken waar de persoon het nodig heeft. Ik zie mezelf dus als een channel. Een kanaal waar de energie door heen loopt en vervolgens geef ik het door.


Hoe opener het kanaal staat des te meer helende energie er door het kanaal kan stromen. Wanneer ik me afstem op de helende energie zorg ik er voor dat ik mezelf eerst helemaal leeg maak en dat mijn hart open staat. Maar ook voor diegene die een healing ontvangt is het belangrijk dat hij bereid is en open staat voor de helende energie die beschikbaar wordt gesteld. Dan is het effect van de healing namelijk veel groter.

.HELP! Mijn kind is boos!

Heeft jouw kind last van boosheid of woede uitbarstingen? Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om hier goed mee om te gaan! Vaak raken we verstrikt in een macht strijd, gaan we in discussie of worden we zelf boos. Hier volgen tips hoe je om kunt gaan met boosheid van je kind:


1. Wat heeft mijn kind te vertellen met zijn boosheid?
Blijf naast je kind staan, en probeer je hart voor hem open te houden ook al is hij boos. Op het moment dat je kind b...oos wordt zijn we vaak geneigd om uit contact te gaan. Wat je vaak ziet is dat kinderen in opstand komen als we voorbij lopen aan hun verlangens en gevoelens.

Wij verlangen van kinderen om begrip te tonen voor onze regels en wensen. Maar hebben wij ook begrip voor de gevoelens van onze kinderen? Vertrouw er op dat boosheid een poging van je kind is om zijn gevoelens met je te delen. Stel je zelf de vraag: wat heeft mijn kind te vertellen? Wat zit er onder deze boosheid?


2. Breng je kind tot rust door empathie te tonen
Voor iedereen is het een uitdaging om gevoelens op een goede manier te uiten. In ‘the heat of the moment’ willen we graag gehoord en gezien worden. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ons volwassenen. Pas als we gezien en gehoord worden zijn we bereid om naar de ander te luisteren.

Breng jouw kind tot rust door eerst oprecht empathie te tonen en zijn boosheid te bevestigen. Het tonen van empathie vraagt van ons dat we onze eigen wensen en emoties even opzij zetten.


3. Help je kind zijn gevoelens onder woorden te brengen
Als je kind eenmaal tot rust is gekomen, dan kun je je kind vragen wat hem nou zo boos maakte. Heeft jouw kind moeite om zijn gevoelens onder woorden te brengen? Het goed uiten van emoties is voor iedereen een uitdaging. Kinderen mogen leren om dit op een goede manier te doen. Help je kind dan door naar zijn gevoelens te raden. Bijvoorbeeld: ‘Ben je heel erg boos omdat je nu niet in bad wil en liever nog verder wilde spelen?’ Op deze manier leer je hem zijn gevoelens te benoemen op een rustige manier.

Vaak is het zo dat je kind niets liever wil dan gezien en gehoord te worden in zijn gevoelens. Pas dan is het mogelijk om samen op zoek te gaan naar een oplossing. Je zult zien dat je kind bereid is om mee te werken als je je oprecht in hebt geleefd in zijn verlangens en gevoelens.
10 tips voor een relaxte zomervakantie

Vakantie is voor de meeste mensen lekker even tot rust komen, niks hoeven, doen waar je zin in hebt. Maar voor sommige kinderen is met vakantie gaan verre van ontspannen. Tijdens de zomervakantie krijg ik van veel ouders een e-mail dat hun kind opstandig is, veel huilt of moeilijk in slaap valt. Met vakantie gaan betekent vaak een nieuwe omgeving, slapen in een ander bed, de temperatuur kan anders zijn, nieuwe mensen om je heen, ander eten en ritme. Al die nieuwe prikkels kunnen je kind uit zijn of haar balans brengen. 

Hier 10 tips die jou en je kind helpen om nog meer te genieten van de zomervakantie:


Voorbereiden

Bereid je kind goed voor op de vakantie. Leg zoveel mogelijk uit wat jullie gaan doen. Laat foto’s zien van de vakantieplek en vertel waar jullie gaan slapen. Maak een aftelschema. Hoeveel nachtjes duurt het nog voordat we gaan? Laat je kind ook een eigen tas inpakken, met een paar vertrouwde spulletjes van thuis. Zeg dat het kind deze spulletjes op zijn kamer of in de tent om zich heen mag hebben.


Ga ontspannen op reis

Inpakken, je huis netjes achterlaten, de laatste dingen regelen en ondertussen je kinderen vermaken kost meestal de nodige stress voor ouders. Gevoelige kinderen pikken vaak deze onrust op. Vertrek liever iets later zodat je in rust kan vertrekken.


De tijd nemen om te wennen

Je kind heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving. Gun je kind de tijd, en forceer je kind niet om iets te ondernemen. Gebruik de eerste dagen om lekker de rust te vinden rondom je vakantieverblijf. Lekker zwemmen en spelletjes spelen is eigenlijk al genoeg. Accepteer dat je kind de tijd nodig heeft om te wennen en misschien daarom uit zijn of haar doen.


Vast ritme

Je kind heeft baat bij structuur en duidelijkheid. Zeker tijdens de vakantieperiode waar het dagelijkse ritme ineens anders is, kan je kind wat van slag raken.  Probeer dus om ook tijdens de vakantie de dagen zoveel mogelijk voorspelbaar te houden. Rust, regelmaat en harmonie is waar je kind goed bij vaart. Dit betekent zo veel mogelijk een vast ritme van opstaan, eten, in bad en naar bed gaan hanteren.


Zorg goed voor jezelf

Je kind kan (onbewust) emoties en spanningen overnemen van anderen die dichtbij je kind staan. Als ouder kun je je kind helpen door te letten op hoe jij in je vel zit. 

Probeer een moment van rust te nemen, te mediteren en te aarden. Jouw kind zal met jouw positieve energie meevaren.


Wat gaan we doen vandaag?

Als je een activiteit gaat ondernemen, bereid je kind dan zo goed mogelijk voor. Bespreek bij het ontbijt welke activiteit je gaat onderen. Vertel hoe laat jullie weggaan, waar jullie naar toe gaan en laat eventueel foto’s zien. Gevoelige kinderen proberen in hun hoofd een beeld te krijgen van de te ondernemen activiteit. Zorg dat je na een vermoeiende dag een rustige dag hebt. Dan kan je kind de prikkels van de dag ervoor verwerken.


Nachtrust

Voor een goede nachtrust is het van belang dat de kamer waar jouw kind slaapt niet te warm is en verduisterd kan worden. Gevoelige kinderen zijn temperatuur-  en lichtgevoelig. Neem bijvoorbeeld een ventilator mee en verduister het raam met een vuilniszak. Als je kind moeilijk in slaap komt, masseer dan de voeten en onderbenen met lavendel olie of lees een rustgevend verhaaltje voor.


Omgaan met boze buien

Is je kind opstandig en overstuur? Je kind heeft nog niet het vermogen om zijn gevoelens op een goede manier te verwoorden en laat op deze manier merken dat hij of zij niet lekker in zijn vel zit. Neem je voor om liefdevol en geduldig te blijven. Doordat je op hartsniveau in verbinding blijft met je kind zal je kind zich veilig voelen om zijn of haar gevoelens te laten zien aan jou. Je kind kan je vervolgens helpen zijn gevoelens een plek te geven. Uiteindelijk is liefdevol blijven veel effectiever dan hard straffen.


Overprikkeld

Als kinderen overprikkeld zijn, worden ze huilerig en vallen moeilijk in slaap. Ze kunnen driftbuien krijgen, zich moeilijker concentreren of hebben nergens zin. Help je kind zich bewust te worden wanneer het dreigt te verdrinken in de hoeveelheid aan prikkels en leer je kind om op een goede manier met al die prikkels om te gaan en deze te verwerken. Je kan op de vakantieplek een kinderhoekje maken waar je kind zich even kan terugtrekken.  Naar muziek luisteren met een koptelefoon en rustig tekenen helpt je kind om even te ontspannen. Zorg dat deze plek opgeruimd en aantrekkelijk uit ziet voor je kind.


Bach Remedy voor kids

Rescue Remedy van Bach kan je kind helpen te ontspannen tijdens de reis en ook op de vakantieplek. Bach Rescue Remedy bestaat uit natuurlijke ingrediënten en werkt snel en positief op de gemoedsrust. Speciaal voor kinderen heeft Bach Rescue Kids druppels zonder alchohol. Rescue Remedy is te koop in een Natuurwinkel.


Heeft jouw kind een extra steuntje in de rug nodig om echt te ontspannen en te genieten van de zomervakantie? 

Schrijf jouw kind dan in voor de 'Zomer Healing'! 


Ik wens jou en je gezin een hele mooie en ontspannen zomer toe!